Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilken stekpanna ska man välja?

Keramiska stekpannor, är det ett bra alternativ?
Jag vill (efter att ha sett dokumentären på SVT play om Teflon) slänga mina teflonpannor och köpa något som är bättre. Jag har vetat sedan tidigare att teflon är dåligt men uppfattat att man ska byta de när det börjar brännas fast mat, men efter att ha sett dokumentären så vill jag inte använda teflonpannorna alls!
Tänker mig kolstål eller keramisk stekpanna men hittar ingen information om huruvida keramiska stekpannor är okej, vad säger ni?
Emelie Svensson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emelie,

  Vi rekommenderar stekpannor av gjutjärn, kolstål eller rostfritt stål. Vad gäller keramiska stekpannor så kan de innehålla PFAS men de behöver inte göra det. Fråga gärna återförsäljaren om deras stekpannor gör det.

  Vänliga hälsningar

  Åsa
 • Hej! Vi har också tittat på dokumentären om teflon och vill också göra oss av med dessa pannor. Vi har flera gjutjärnspannor, men några av dom är emaljerade. Jag lyckas inte hitta någon bra information om vad emaljeringen normalt innehåller/får innehålla. Får den innehålla bly och kadmium tex? På tillverkarnas sida står det bara att det är emalj som uppfyller lagstiftningen.
  Tack!
  Elin
 • Hej Elin!

  Så länge den emaljerade stekpannan inte är repig, är den ett säkert alternativ.

  Vänliga hälsningar
  Åsa
 • Le creuset grytor sägs vara av gjutjärn men har någon sorts beläggning inuti. Vågar man köpa en sån?
  Susanne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.