Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilken typ av Salamander är deta är den hotad? (se bilder)

Hörde att man ska rapportera visa typer av salamandrar och att man kan inte lägga ut vissa av de arter på social media. Stämmer detta? Kan jag lägga ut bilder på denna art, vad är det för art? Såg runt 8 st i en vatten hålla. (Hobby Naturfotograf Benjamin)

Benjamin Waldemarsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Benjamin,

    Vilka fina bilder! Det går bra att lägga upp bilder i sociala medier, men som du säger är det bra att vara försiktig med att skriva var man tagit bilden, eller "checka in". Det gäller när det är ovanliga arter som riskerar att bli uppletade och kanske störda.

    Du får gärna rapportera dina fynd till Artportalen https://www.artportalen.se/  Det är en stor hjälp för forskningen när du och allmänheten hjälper till att rapportera in arter. Där kan man ladda upp bilder också.

    Vår biolog har tagit semester, men jag testade att "nyckla", artbestämma med grodguiden. Det är en app som du kan ladda ner gratis om du har en smartphone. Läs mer om den här: https://www.naturskyddsforeningen.se/kvack Med hjälp av den tror jag att det är en större vattensalamander du har hittat. Det finns bara två salamandrar i Sverige, större och mindre. Här kan du läsa mer om den: https://artfakta.artdatabanken.se/taxon/100141 Hoppas det stämmer 😀
    Anna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.