Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Viltkött

Varför framställs inte viltkött som klimatsmart, det bidrar ju faktiskt till minskade metan och koldioxidutsläpp om vi äter upp gräsätarna som betar i naturen. Det har aldrig funnits så mycket vilt i Sverige som idag. På åkrarna förstör vildsvinen,gässen, änderna och tranorna bondens grödor vilket ger ett stort "matsvinn" då stora delar av skörden av potatis, vall och spannmål hamnar i djurens magar i stället för på våra bord. Många gräsmarker måste restaureras och sås om med stor åtgång av traktorbränsle, helt i onödan. I skogen betar älgar. hjortar och rådjur och gör stora skador på nyplanteringar som måste planteras om, och på unga växande träd som måste avverkas i förtid, detta ger ökade koldioxidutsläpp och minskade möjligheter till att fånga in koldioxid med hjälp av skog. Det vore positivt ur klimatsynpunkt om vi åt upp en del av dessa djur som idag ofta dör på vägarna eller av ålderdom. Vildsvinen skjuts när de gör skada men köttet kastas ofta idag då ingen vill betala för uppslaktning, styckning och distribution. Viltfågel säljs bara i vissa delar av landet och då i mycket liten skala. Om jägarna fick hyfsat betalt så skulle en bit av naturens eget skafferi kunna bidra till en bättre värld.
Åsa Lundgren Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.